KRUITBOSCH & DE WEERD DEVENTER AUTOMATERIALEN

Vermiste plaat

Wat te doen bij vermissing of diefstal van uw kentekenplaat?

Zijn uw kenteken plaat (of platen) vermist of gestolen, dan kunt u bij ons nieuwe gele platen met een duplicaat code bestellen. Dit betekent wel dat bij vermissing van één plaat u een nieuwe set van twee platen moet bestellen. Deze worden dan geleverd met een duplicaat code.

Een duplicaat code houd in dat op het streepje tussen de eerste cijfer/lettercombinatie een klein cijfer komt. De afgifte van de nieuwe set kentekenplaten met duplicaat code wordt opnieuw in het kenteken register geregistreerd. Hiermee is de set met een lagere duplicaat code onbruikbaar geworden. Indien deze toch onrechtmatig gebruikt worden dan kunt u aantonen dat u niet de eigenaar daarvan bent.

Voor het maken van een set nieuwe kentekenplaten met duplicaat code moet u zich kunnen legitimeren. Tevens dient u, deel 1A, van het papieren kentekenbewijs, of de kenteken-card te tonen.

De witte kentekenplaten voor fietsdragers en aanhangers of caravans onder de 751 kg totaal gewicht worden niet geregistreerd. Hiervoor kunt u meerdere platen bestellen. Wel dient u zich te legitimeren en deel 1A, van het papieren kentekenbewijs, of de kenteken-card te tonen.